اگر به دنبال تغییر دکوراسیون منزل و یا محل کارتان هستید و برای انتخاب سبک مورد علاقه تان دچار سردرگمی شده اید،جایی نروید!!! استودیو قاف با معرفی انواع سبک دکوراسیون داخلی رایج و پرطرفدار ، به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
قطعا برای احساس لذت و آرامش بیشتر قصد تغییر دکوراسیون و چیدمان داخلی محیط کار و یا محیط زندگیتان را گرفته اید. برای رسیدن کامل به این هدف باید اولویت های خودتان را لیست کنید ، عواملی چون سبک زندگی، امکانات موجود و بودجه ای که برای این کار دارید در انتخاب سبک طراحی دکوراسیون داخلی منزل و یا دفتر کارتان بسیار تاثیر گذارند.
سبک دکوراسیون داخلی مدرن MODERN
سبک دکوراسیون داخلی مدرن که گاهی به اشتباه آن را با سبک دکوراسیون داخلی معاصر یکی میدانند، بر اساس جنبش هنر مدرنیسم در اوایل قرن بیستم شکل گرفته است. مدرنیسم از اواخر قرن ۱۹ شروع شد و در دهه ۱۹۳۰ به اوج خود رسید و سپس به آرامی با پسا مدرنیسم رو به رو شد. با این وجود ، امروزه جریانی از مدرنیسم امتداد دارد. به خصوص در معماری داخلی ، عناصر طراحی مدرن در بسیاری از خانه های معاصر به چشم میخورد. “فرم زیر عملکرد” از مهمترین اصولی است که حاکم بر طرح های مدرن است.
از ویژگی های بارز طراحی دکوراسیون داخلی به سبک مدرن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پرهیز از تجملات و جزئیات
- کاربردی بودن وسایل و مبلمان
- دوری کردن از هرگونه زرق و برق
- ایجاد فضایی مرتب و منظم
- استفاده از خطوط صاف و مستقیم
- استفاده از اشکال هندسی ساده مانند دایره و یا مربع
- استفاده از رنگ های خنثی و تک رنگ
- استفاده از مواد طبیعی مانند چوب، فلز ، چرم و الیاف طبیعی
- استفاده از آثار هنری با مفاهیم انتزاعی
دکوراسیون داخلی معاصر CONTEMPORARY
سبک دکوراسیون داخلی معاصر لحظه به لحظه و آرام است و با تمرکز بر روی عناصر معماری ، جزئیات تزئینی و توجه به مقیاس ها با یک طیف رنگی جذاب، فضایی گرم ایجاد میکند.
سبک معاصر از آزادی بیشتری برخوردار است و بیان کننده حال و اکنون است. تفاوت بارز آن با سبک مدرن عدم پیروی آن از یک شیوه خاص است، در سبک معاصر پایبندی و محدودیت به مکتبی وجود ندارد و بر خلاف سبک مدرن که حوالی مربع و خطوط گوشه دار میگردد، شامل خطوط منحنی و سیال می باشد.
- استفاده از طیف رنگ های وسیع
- استفاده از خطوط منحنی و اشکال سیال
- استفاده از مبلمان معاصر وکوسن های رنگی با چاپ اشکال هنری
- استفاده از سنگ، فلز و شیشه های مات و یا شفاف
- استفاده از الیاف طبیعی مانند پشم ، پنبه ، پارچه ، ابریشم
- استفاده از کفپوش های چوبی و یا استفاده از فرش روی سرامیک
- استفاده از نورهای متمرکز بر روی قاب ها، مجسمه ها و یا دیوار ها
- استفاده از گلدان های بزرگ با گلهایی با برگ های چشمگیر
دکوراسیون داخلی مدرنِ اواسط قرن ۲۰ Mid-Century Modern
در اواسط دهه ۱۹۰۰ روش های خلاقانه ای برای استفاده از مواد جدید مانند پلاستیک ، تخته سه لا و آلومینیوم در طراحی صنعتی تعریف شد. قطعات متنوعی تولید شد که میتوانست سبک های جدید طراحی را تکمیل کند. یکی از پرکارترین سبک های طراحی داخلی ، در دهه ۵۰ و ۶۰ قرن بیستم که از سیستم یکپارچه دانمارکی الهام گرفته است، سبک دکوراسیون مدرن اواسط قرن بیستم است که بعد از جنگ جهانی دوم رایج شد. این سبک با وجود ظاهری امروزی، دارای عناصر سنتی و کلاسیک است که با استفاده از خطوط منحنی سبک سنتی را به روز کرده است.
- استفاده از اشکال ارگانیک
- تاکید بر کارایی
- وضوح و سادگی
- استفاده از رنگ های خنثی تیره به عنوان رنگ غالب
- استفاده از رنگ های جسورانه برای دکور و مبلمان
- استفاده از مبلمان اواسط قرن ۲۰
توصیه می کنم که عناصر سایر سبک های طراحی را مخلوط کنید تا حس تازگی به فضای شما بدهد. یک رویکرد خالص هنگام تزئین یک خانه مدرن اواسط قرن ۲۰ می تواند باعث شود طراحی داخلی شما کمی عجیب به نظر برسد.
سبک دکوراسیون داخلی مینیمال MINIMALIST
واژه “مینیمال” به معنی سادگی و حذف تمام عناصر اضافی است. مینیمالیسم به معنی ساده گرایی است که بر اساس سادگی و دور از پیچیدگی بنا شده است. پس از جنگ جهانی دوم و در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی ساده گرایی در هنر غرب بوجود آمد. به دلیل استفاده از رنگ های خنثی در این سبک ، مردم اغلب آن را سرد و بی روح میدانند. اما استفاده از تضاد رنگ ها ، و ایجاد ظرافت در طراحی تعادل بصری ایجاد میشود و در نتیجه روح به فضا بازمی گردد.
- راحتی و کارایی خلاقانه
- سادگی و بی آلایشی
- استفاده از اشکال هندسی مربع، مستطیل و دایره
- استفاده از سطوح صاف و ساده
- ایجاد فضاهای پر نور
دکوراسیون داخلی صنعتی INDUSTRIAL
از آنجایی که این نام باعث ایجاد چشم انداز شهری، با انبارها و عناصر کارخانه ای شده است، عجیب نیست که سبک صنعتی تا حدودی روحیه ای مردانه و زمخت داشته باشد. سبک دکوراسیون صنعتی الهام گرفته از سبکهای دوره انقلاب صنعتی و خانههای قرن ۱۷ و ۱۸میلادی اروپا است. دکوراسیونهای طراحی شده این سبک حس ناتمام بودن را القا میکنند و به نوعی یک ساختمان صنعتی بازسازی شده است.
در این سبک دکوراسیون داخلی اجزایی از ساختمان که از نظر اکثریت باید پوشیده شود و نازیبا است در معرض دید قرار میگیرد. به طور مثال عناصر تاسیساتی چون لوله ها و داکت ها و عناصر سازه ای چون تیرها و ستون هاپوشانده نمیشوند. استفاده از دیوار های آجری ، چوب های خام، فلزات جلا نشده و مبلمان چرم چسترفیلد بازتابی از دکوراسیون صنعتی است. همچنین استفاده از جعبههای پرینت دار و وسایل بازیافتی که حس نوستالژیک کارخانههای اروپا را تداعی میکند ،در این سبک به چشم میخورد.
سبک دکوراسیون صنعتی قطعا برای اتاق های کوچک بهترین انتخاب نیست ، چون کاربرد عناصر خام باعث میشود احساس تنفس در فضا کم شود. اما می توانید در یک اتاق نشیمن ، با وارد کردن لوازم اضافی تزئینی فلز خام و یا قفسه کتاب فلزی احساس صنعتی بودن را القا کنید. معمولا در کارگاه ها و اتلیه ها و فضاهای تبلیغاتی و یا هنری و همچنین اتاق های زیر شیروانی از این سبک استفاده می شود.
سبک دکوراسیون داخلی سنتی غربی TRADITIONAL WEST
وقتی صحبت از سبک طراحی داخلی سنتی غربی میشود، المان های کلاسیک و اثاثیه مجلل، و فراوانی لوازم تزئینی به چشم میخورد که ریشه در ایده های سنتی اروپایی دارد. بنابراین شما میتوانید با ترکیب قطعات و وسایل کلاسیک اروپایی و مبلمان راحتی و رسمی با توجه به سبک زندگی و شخصیت خود یک دکوراسیون سنتی اروپایی ایجاد کنید.
خانه های سنتی اغلب تیره، چوبی، با رنگهای غنی( سفید، کرم، زیتونی و قهوه ای)، و دارای انواع مختلفی از بافت ها و خطوط منحنی هستند. بخصوص در طراحی مبلمان از پارچههای بافتنی یا مخمل، ابریشمی و گلدوزی استفاده میشود. در طراحی های سنتی، عمق، لایه بندی و ابعاد وجود دارد.
یک اتاق سنتی غربی دارای چیدمان یک کاناپه سنتی رنگ بژ ، یک فرش ایرانی و یک صندلی لوئی ششم است، اما آنچه که آن را از هر اتاق سنتی دیگر جدا می کند ، یک نورپردازی مدرن و یک اثر هنری است. رنگ سال تاثیری بر این دکوراسیون ندارد اما هرگز این سبک از مد خارج نمیشود و در هر دوره ای طرفداران خود را دارد.
سبک دکوراسیون داخلی رومی ROMAN
امروزه طراحی الهام گرفته از المان های کلاسیک طرفداران فراوانی دارد. علاوه بر طراحی نمای ساختمان المان های کلاسیک و رومی در طراحی فضای داخلی نیز به کار گرفته می شوند. روم باستان به شدت تحت تاثیر سبک یونان باستان بوده است. مبنای سبک یونانی بر سادگی و الهام از طبیعت است. اما رومی ها، در افزودن جزئیات مربوط به دکوراسیون یونانی زیاده روی کردند. هر دو طراحی دارای سایه های سبز برگرفته از پوشش گیاهی مناطق بومی و سایه های طلایی و قرمز گرفته شده از نور خورشید و گل ها را دارند. در خانه های رومی و یونانی مبلمان ساخته شده از چوب در درجه اول اهمیت هستند. طراحی یونانی متمایل به ساده تر بودن و استفاده کمتر از رنگها را دارد. و گاهی دارای حکاکی هایی نیز هست. صحنه های جنگ های گلادیاتورها در قطعات موزاییک های تزیینی، تفکیکی برای دکور منزل اشراف با عامه بوده است. یکی از هنرهای روم باستان استفاده درست از تزئینات و مجسمه سازی است، ابداع استفاده از سردیس بجای مجسمه کامل در این دوران نمود پیدا کرد. برای خلق سبک یونانی یا رومی باید از رنگها و مواد طبیعی استفاده کنید، این سبک به زندگیتان یک تعادل و تناسب تزریق میکند. المان های مهم در معماری داخلی روم باستان:
- استفاده از تزئینات و مجسمه سازی
- طاق های نیمدایره
- ستونهای نمایان
- استفاده از موزاییک بر دیوار و آبنما
- کف پوش ها از سنگ طبیعی
- تبدیل نقاشی دیواری به کاغذ دیواری
- تأکید بر استفاده مختصر از مبل
- استفاده از نقاشی های دیواری و پارچه های منقوش و اشیاء دکوراتیو
- کنتراستهای تند و تیز
- میزهای سه پایه
- استفاده از رنگ قرمز مایل به قهوه ای گرفته تا قهوه ای و نارنجی سوخته
- استفاده از پارچه هایی که در طبیعت یافت میشود :خز حیوانات، پشم، کتان، ابریشم و چرم
- پارچه های با نقش حیوانات یا روکش مبلمان چرمی
امروزه به جای سنگفرش در سبک روم و یونان مدرن که تمایل به لوکس تر شدن و راحت تر شدن دارد میتوان با استفاده از کاشیهای سرامیکی و یا بتن های رنگی آن حس کلاسیک را خلق کرد. قالی و یا فرش در طراحی دکوراسیون داخلی رومی یا یونانی کاربردی ندارد.
سبک دکوراسیون داخلی انتقالی TRANSITIONAL
مطمئناً ، از خود میپرسید که تفاوت بین سبک های طراحی داخلی سنتی و سبک دکوراسیون انتقالی چیست؟ سبک دکوراسیون داخلی انتقالی ترکیبی بسیار هوشمندانه از سبک سنتی و مدرن است. آن چیزی که باعث شده سبک طراحی انتقالی هنوز پابرجا باشد، ایجاد تعادل بین دو سبک سنتی و مدرن است.یک دکوراسیون داخلی پرطرفدار از ترکیب مبلمان سنتی راحتی، بزرگ و منحنی شکل با عناصر مدرن مانند استیل و یا شیشه و استفاده کردن از خطوط صاف و مستقیم و دوری از تزئینات پر زرق و برق در دیگر بخش ها است.که باعث میشود یک فضا بیش از حد شبیه به یک سبک به نظر نرسد.
در سبک دکوراسیون انتقالی از رنگهای نسبتا خنثی برای ایجاد یک فضای آرام استفاده میشود که در کنار اینکه فضایی صمیمی بوجود میآورد، شیک و لوکس است. رنگ خنثی پس زمینه در این سبک، بستر مناسبی برای خود نمایی دکور های رنگارنگ است. این سبک زمانی به دادتان میرسد زمانی که میخواهید دو خانه با سبک های متفاوت را ترکیب کرده و به یک خانه بزرگتر با سبک ترکیبی تبدیل کنید.
دکوراسیون داخلی روستیک RUSTIC
سبک دکوراسیون روستیک یا روستایی که بیشتر در ویلاها و کلبه های کوهستانی دیده میشود، ریشه در فرهنگ و سنت کشورهایی مانند انگلیس و فرانسه و کشورهای اسکاندیناوی دارد. این سبک سعی دارد با به درون کشیدن طبیعت، فضای گرم و دلنشینی را بوجود آورد. ترکیب سبک دکوراسیون مزرعه ای و دکوراسیون صنعتی و عریان کردن زیبایی های طبیعی گرما و صمیمیت یک خانه روستایی را به ارمغان می آورد. ممکن است المانهای بیرونی چون سقف های طاق دار با تیره های چوبی وکف چوبی مرمت شده نیز در سبک دکوراسیون روستایی به چشم بخورد.
- تأکید بر زیبایی های طبیعی و فرسوده
- استفاده از چوب خام
- استفاده از سنگ و چرم
- استفاده از عناصر خام و اغلب نیمه تمام
- استفاده از ظروف سفالی و مصالح ارگانیک
- استفاده از رنگ های گرمِ مات
- استفاده از پارچه های طرحدار
- مبل های سفارشی مخمل و صندلی های چرمی
اجزای به کار رفته در این سبک دارای سطح ناصاف و کمی زمخت هستند که ساختار خام و نپخته ای دارند. مبلمان و روشنایی ها از کنده، تنه و شاخه ی درخت و کنف ساخته می شوند. کاربرد مبلمان مدرن در سبک روستایی امروزه بیشتر کاربرد دارد.
سبک دکوراسیون داخلی بوهمی BOHEMIAN
دکوراسیون داخلی به سبک بوهمیان یک سبک نامتعارف و بسیار محبوب در دنیا است که الهام گرفته از طرح های مراکشی و قبایلی است، که نشانگر سبک زندگی آوانگارد می باشد. زندگی آزادانه و بیخیال و بدون قوانین دست و پاگیر، که تنها دنباله رو میل باطنی است و اجازه نمیدهد هنجارهای جامعه آن را محدود کند.
در نگاه اول هیچ هماهنگی در دکور خانه مشاهده نمیشود. وسایل و مبلمان در اشکال متنوع و از سبک های متفاوت انتخاب میشوند و تنها سلیقه صاحب خانه، تاثیر گذار است.ترکیب وسایل قدیمی و جدید به جذابیت این سبک می افزاید.
- اثاثیه و وسایل سبک
- لوستر های بی اندازه بزرگ
- استفاده از قالیچه و فرش کهنه
- استفاده از پارچه های طرح دار و منسوجات متنوع
- کاربرد دکوریجات رنگی
- صندلی های اواسط قرن
- استفاده از رنگهای پر جنب و جوش به ویژه رنگهای قرمز یا بنفش
- استفاده از تزیینات مهره ای
- استفاده از ظروف کریستالی و لوازم عتیقه
- کاربرد قلاب بافی های دست دوز روی تخت خواب و مبلمان
گذاشتن چند بالشت روی زمین برای تشکیل یک جای نشستن راحت اصلا غیر معمول نیست. این سبک گلچین شده می تواند که یک محیط شاد و منحصر به فرد در خانه ایجاد می کند.دیدن چند بالش روی زمین برای نشستن در سبک بوهمی بسیار متعارف است، نکته اصلی در این است که با دقت و سلیقه یک ظاهر کثیف و نامرتب هدفمند ایجاد شود. اگر طیف وسیعی از وسایل و مبلمان متنوع دارید، و به همه احساس قلبی دارید و دوست دارید در دکور خانه از آنها استفاده کنید.سبک بوهمی برای منزل شما مناسب است. در سبک بوهمی، آزادی عمل وجود دارد و همه چیز تا زمانی که شما میخواهید، وجود دارد.
سبک دکوراسیون شابی شیک SHABBY CHIC
سبک دکوراسیون شابی شیک بعد از محبوبیت در اواسط دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی به عنوان یکی از جذاب ترین سبک های طراحی داخلی استفاده شد. این سبک ریشه در طراحی آنتیک فرانسوی دارد، اما با ظاهری راحت و جذاب برا یک زندگی فاخر. در مقایسه با سایر سبک ها روحی زنانه و لطیف دارد، که باعث آرامش و سادگی و طراوت فضا میشود.در مجموع سبک شابی شیک پلی بین یک ظاهر قدیمی و رنگ و رو رفته با ظاهری زیبا، ظریف و کلاسیک ایجاد میکند.که خروجی آن یک محیط رمانتیک است. اثاثیه شابی شیک اغلب پریشان هستند.
- مبلمان در ظاهر سن بالا با دسته های چوبی رنگ پریده
- کوسن های لمسه زینتی
- آیینه طلای فرانسوی
- کاربرد پارچه های کتان
- رنگ های شیک سفید، کرم و پاستلی
- استفاده از پارچه های توری شکل و پرده های روشن و مزین
دکوراسیون داخلی شهری URBAN MODERN
دکوراسیون داخلی شهری برگرفته از طراحی مدرن شهرهای بزرگ است، انتقال حال و هوای شهر مدرن به درون فضا با استفاده از المان ها و عناصر شهری. سبک مینیمالیسم و صنعتی و دنیای پر زرق و برق بیرون با تناقضات و تضادهایشان با هم در می آمیزند تا یک مجموعه متمایز قرن بیست و یکمی را بسازند.
سطوح انعکاسی و آینه ها باعث می شوند، فضا بزرگ تر و روشن تر از آنچه هست به نظر بیاید.
استفاده از مبلمان بزرگ (مبل ها ، تختخواب و غیره) به صورت یکدست و در سطحی پایین و نزدیک به زمین قرار میگیرند. وسایل تزئینی مانند بالش، آینه، میزها در دکوراسیون شهری اغلب مانند یک اثر هنری و بسیار خلاقانه هستند.
سبک دکوراسیون داخلی هالیوودی HOLLYWOOD
سبک دکوراسیون داخلی هالیوودی از دهه ۴۰ تا ۶۰تا اواسط دهه ۹۰ ،به عنوان یکی از بی پرده ترین و در عین حال سرگرم کننده ترین سبک های طراحی شناخته شد.یک طراحی بی نظیر که به صاحب خانه احساس لوکس بودن میدهد.این سبک الهام گرفته از سبک آرت دکو است که هیچ چیز از دنیای قدیمی در آن وجود ندارد، بلکه همیشه دارای یک جنب و جوش و انرژی دنیای مدرن است. این سبک طراحی دارای برخی ویژگی های طراحی ویکتوریایی است:
- مبلمان مخمل
- تزئینات عتیقه
- پالت رنگی بنفش، قرمز و فیروزه ای
- اشیاء زرق و برق دار
- مبلمان دوره ای فرانسوی
- خطوط تمیز
- تصاویر پر جنب و جوش
- کریستال ، آینه و سطوح با درخشش بالا
سبک دکوراسیون داخلی ساحلی HAMPTON
سبک طراحی ساحلی که به سبک هامپتون معروف است ریشه در فرهنگ آمریکای ساحلی دارد، که بیشتر المان های آن از دریا الهام گرفته شده است. هدف این سبک ایجاد محیطی آرام و راحت همانند آرامش ساحل اقیانوس است.
ویژگی های سبک ساحلی :
- فراوانی نور طبیعی
- رنگ های سرد و طبیعی با سایه های سرد و سبز
- مبلمان چوبی سفید یا بژ ساحلی
- استفاده از عناصر چوبی و لوازم جانبی
- طرح های راه راه آبی و سفید برای بالش ها
- پنجره های بزرگ
- کاناپه های مخمل سفید
- کف چوب
- عناصر دریایی
- پله های جذاب و گیرا
- استفاده از صدف، طناب و دیگر عناصر دریایی به عنوان دکور
این سبک مسحور کننده، تزئینات کلاسیک را با المان های روستایی ترکیب می کند تا یک فضای ساحلی با الهام از ساحل مرفه لانگ آیلند ایجاد کند.
سبک دکوراسیون داخلی مزرعه ای MODERN FARMHOUSE
دکوراسیون مزرعه ای یک شاخه از معماری مدرن است، که جذابیت یک خانه روستایی را با سبک مدرن تلفیق کرده و فضایی گرم و راحت در کنار طبیعت ایجاد کرده است. از لحاظ رنگ بندی وام دار سبک ساحلی است و دارای رنگهای پایه ای عمدتا سفید و بژ است. طرحی خاص در دنیای خشک و مدرن امروزی که گرمای آرامش بخشی را به شما هدیه می دهد.
- رنگ های شبیه به فیروزه یا زرد روشن
- مبلمان چوبی
- ملافه های روتختی
- استفاده از گل و گلدان های گل منظم
سبک دکوراسیون داخلی ویکتوریایی VICTORIAN
سبک دکوراسیون ویکتوریایی سبکی با شکوه با جزئیات و تزئینات فراوان است که در زمان سلطنت ملکه ویکتوریا، در آمریکا و انگلستان به وجود آمده است.تفاوت آن با سبک فرانسوی که هردو از سبک های کلاسیک هستند، این است که سبک ویکتوریایی حس غنی تری ایجاد میکند و کاربرد وسایل کلاسیک در آن بیشتر است. مهمترین اصل در سبک ویکتوریایی حفظ هماهنگی و تعادل است. در آن زمان تصور بر این بوده که نور آفتاب برای پوست مضر است. بنابر این از پرده های ضخیم در این سبک استفاده شده است.
- استفاده از شمعدان ها و چلچراغ های بزرگ
- استفاده از فرش های شرقی
- استفاده از شیشه های منقوش
- استفاده از پرده های زخیم، مخملی و طرح دار
- مبل های بزرگ با کنده کاری بر روی چوب، همراه با منحنی های زیبا
- استفاده از وسایل تزئینی
- کریستال های شیک
- ظروف زیبا و طرح دار
- مجسمه های مجلل
- کاربرد رنگ های کلاسیک مانند زرشکی، میشی، قهوه ای، سرمه ای و ارغوانی و سبز مخملی
سبک دکوراسیون داخلی تلفیقی ECLECTIC
سبک دکوراسیون داخلی تلفیقی دنباله رو قاعده خاصی در دکوراسیون داخلی نیست. سبکی آزاد، غیر قابل پیش بینی و شگفت انگیز است که بی قید و شرط از باقی سبک ها الهام میگیرد. جستجو برای کشف مسیر های خلاقانه با ترکیب ایده های متنوع و متفاوت محیطی جذاب و خواستنی در خانه شما ایجاد میکند.
- استفاده غیر متعارف از دکوریجات و وسایل
- مبلمان و آثار هنری آنتیک و خاص
- کنار هم قرار دادن طرح ها، نقوش، شکل ها و رنگ های مختلف
- کاربرد رنگ خنثی به عنوان رنگ زمینه
- استفاده از رنگ های جسورانه در بافت ها و دکور ها
سبک دکوراسیون داخلی ماوریک MAVERICK
ماوریک به معنای مستقل و تک رو است که با هیچ گروه همسو نمیشود. سبک دکوراسیون داخلی ماوریک زیر مجموعه ای از سبک مدرن است، که ساختاری مبتکرانه، غیرمعمول و غیرمتعارف دارد، گستاخ است و به قوانین احترام نمیگذارد. در این سبک از وسایل و احجام هم پوشان استفاده می کنند و از هیچ قانونی تبعیت نمیکند و تابع تخیلات ذهن طراح است.حتی انتخاب رنگ های یک اتاق هم تصادفی است .
سبک دکوراسیون داخلی آرت دکو ART DECO
سبک دکوراسیون داخلی آرت دکو از سبک های مورد توجه قرن بیستم است که در آن زمان انقلابی در دکوراسیون داخلی ایجاد کرد و سنگینی سبک ویکتوریایی را از بین برد. استفاده از اشکال هندسی و مصالح خاص در این سبک رایج است که فضایی ظریف و پر زرق و برق را بوجود آورده و احساس مدرن بودن می دهد.
- استفاده از فرم های گیاهی در فرفوژه ها
- استفاده از رنگ های روشن با کنتراست بالا
- کفپوش های چوبی و یا پارکت
- استفاده از لوازم برنجی، نقاشی های جذاب
- استفاده از حیوانات تزئینی
- طرحهایی با شکل ذوزنقهای و دندانه دار
- عکسهای برهنه
- طیف نوری بسیار روشن
- استفاده از آینه کاری مخصوصاً در میز، صندلی و مبلمان
- استفاده از مبلمان بزرگ
در این سبک گرانقیمت باید چیدمان وسایل با یکدیگر متقارن باشد.
سبک دکوراسیون داخلی آرت نوو ART NOUVEAU
الهام گرفته از سبک تزئینی باروک می باشد و در صدد به نمایش گذاشتن ارزش خطوط منحنی در ارائه تزئینات است.
- استفاده از خطوط خمیده
- نقاشی روی شیشه
- استفاده از انواع کفپوش های چوبی
- فرمهای گیاهی
- ایجاد حس حرکت در آرایهها
- عدم تقارن در طرح
- استفاده تزئینات در تمام اجزای ساختمان کف، دیوارهها، نرده پله، ستون و سرستونها، دستگیره، لوسترها و غیره.
سبک دکوراسیون داخلی مونو کروماتیک MONOCHROMATIC
در سبک مونوکروماتیک، هارمونی از کنار هم قرار دادن اشیای همرنگ بوجود می آید، و چیدمان و وسایل بر اساس یک طیف رنگی از تیره تا روشن انتخاب می شوند. این رنگ کاملا به روحیه و سلیقه ساکنین بستگی دارد. رنگ های شاد برای افراد جوان تر و رنگ های ملایم برای مسن تر ها.