گرمایش از کف چیست؟ مزایا و کاربردها در طراحی ویلا

اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۰by استودیو قاف0

گرمایش از کف یکی از روش های طراحی سیستم گرمایش ویلاها است که به علت مزایای آن، کاربرد گسترده ای در ساخت یا بازسازی ویلا پیدا کرده است. گرمایش از کف جزیی از تاسیسات و طراحی تاسیسات مکانیکی می باشد که از مراحل اصلی طراحی ویلا می باشد.

استفاده از این  سیستم برای گرم کردن ویلا باعث میشود تمام نقاط ویلا به صورت یکسان گرم شود و عملا به جای استفاده از شوفاژ و رادیاتور و شومینه و بخاری، تمام سطح کف زمین شما تبدیل به وسیله گرمایشی میگردد.

نکته قابل توجه این است که استفاده از سیستم گرمایش از کف نسبت به انواع سیستم های گرمایشی دیگر کمتر دچار خرابی می شوند و باعث اطمینان و آرامش در استفاده از آن برای افراد می گردد. دمای سیستم گرمایشی از کف حدود ۴۰ سانتی گراد می باشد و این در حالتی است که دما رادیاتور ممکن است تا ۶۵ درجه سانتی گراد برسد.

گرمایش از کف چیست؟

در سیستم گرمایش از کف، لوله هایی در زیر سطح زمین تعبیه می شوند. این لوله ها باعث می شود تمام سطح زمین به یک اندازه گرم شود. در این سیستم گرما از پایین و کف زمین به بالا و سقف ویلا میرود و  به این ترتیب هوای ویلا را گرم میکند.

باید توجه داشته باشید که در این سیستم شما به راحتی می توانید انتخاب کنید که کدام بخش از ویلا خود را میخواهید گرم کنید و دمای نقاط مختلف منزل خود را کنترل کنید. به دلیل استفاده از لوله های گرمایشی این قابلیت فراهم شده است که بتوانید دمای اتاق خواب ها و سایر نقاط منزلتان را تنظیم کنید.

میتوانید سیستم گرمایشی بخشی از ویلا که در آن حضور ندارید را به طور کامل قطع کنید و از این طریق در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کنید که این امر موجب کاهش هزینه های مصرفی شما نیز می گردد.

انواع سیستم های گرمایشی کف

برای استفاده از سیستم گرمایشی از کف دو روش وجود دارد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم:

سیستم گرمایش از کف آبی

در سیستم گرمایش آبی از کف باید از لوله هایی برای قرار گرفتن در زیر پوشش های کف استفاده کرد که دارای ضخامت کمتری نسبت لوله های معمولی هستند. در سیستم گرمایش آبی از کف، لوله ها به یک موتورخانه یا پکیج متصل می شوند.

موتورخانه یا پکیج دمای آب را تنظیم میکنند و با تغییر درجه حرارت آنها میتوانید دمای محیط و منزل خود را تغییر دهید.

سیستم های گرمایشی از کف در واقع عملکردی مشابه با سیستم گرمایشی رادیاتور دارند اما با وسعت بسیار بیشتر که یکی از نکات بسیار مهم در رابطه با آن سیستم گرمایشی از کف همین وسعت زیاد آنها می باشد. اگر در ویلای خود سیستم گرمایش رادیاتور دیواری دارید و میخواهید تبدیل آن به سیستم گرمایش از کف آبی به راحتی با تبدیل لوله ها و تغییر لوله کشی سیستم امکان پذیر است.

سیستم گرمایش از کف برقی(الکتریکی)سیستم گرمایش از کف

سیستم گرمایش از کف برقی با سیستم گرمایش از کف آبی متفاوت است. این سیستم از یک شبکه برقی دارای المنت و یک سورس برق تشکیل شده و برای تنظیم دما از یک کلید دیواری که بر روی دیوار قرار داده میشود، استفاده می گردد. با استفاده از این سیستم گرمایش میتوانید دمای هر قسمت از منزل را که بخواهید تغییر دهید.

برای اتصال لوله ها به منبع برق میتوان از روش های مختلف استفاده کرد. امروزه بیشترین و بهترین روش برای متصل نمودن لوله ها به منبع برق استفاده از فرش های المنت می باشد که آنها را زیر زیرپوش و کف پوش قرار میدهند.

در زمانهای گذشته از المنت ها به طور مستقیم در زیر کف پوش استفاده میشد و نیاز به تغییرات و بازسازی ویلا برای نصب المنت ها وجود داشت اما امروزه با ظهور فرش های المنت نیاز به بازسازی با استفاده از مصالح ساختمانی از بین رفته است و به راحتی میتوان از فرش های المنت استفاده کرد.

مزایای استفاده

سیستم گرمایش از کف روش تقریبا جدیدی است که به سرعت طرفداران بسیاری پیدا کرد. در ادامه به مزایا استفاده از این سیستم اشاره می کنیم.

  • گرما از طریق سیستم گرمایش از کف به طور یکنواخت در فضا منتشر می شود
  • در مصرف انرژی صرفه جویی می شود و انرژی کمتری به هدر میدهد
  • بازده گرمایی این سیستم گرمایش بالاست
  • سیستم گرمایش از کف هنگام ورود هوای سرد، مانع تعریق در کف ویلا می شود
  • زمانی که از این سیستم گرمایشی استفاده می شود در واقع فضای بیشتری را میتوان به طراحی دکوراسیون اختصاص داد زیرا فضا توسط سایر وسایل گرمایشی اشغال نمی گرددسیستم گرمایش از کف

نحوه نصب

برای نصب این  سیستم بهتر است از همان مرحله طراحی ویلا و  زمانی که می خواهیم ویلا را بسازیم اقدام کنیم. نکته ای که در ارتباط با نصب سیستم گرمایش از کف بسیار دارای اهمیت است این می باشد که عمر تجهیزات نصب شده بسیار بالاست و میانگین تا ۲۵ سال میتوانید با خیال راحت از این تجهیزات استفاده کنید.

اولین قدم

در ابتدا برای نصب سیستم  باید طراح متخصصی که دارای دانش مهندسی تاسیسات است نقشه حرارتی را طراحی کند. این نقشه ها دارای انواع مختلفی هستند. سپس با توجه به نقشه طراحی شده و بررسی شرایط ساختمان، باید انتخاب کنند که کدام روش برای ایجاد گرمایش از کف مناسب تر می باشد.

دومین قدم

پس از آنکه نقشه دقیق برای نصب سیستم گرمایشی طراحی شد، باید به نکات دیگری مانند: عایق ها، لوله کشی ها، مسیرهای رفت و آمد و برگشت گرما دقت کرد تا با مشکلی برای نصب مواجهه نشویم و بتوانیم به صورت ایمن گرمایش از کف را نصب کنیم.

سومین قدم

مهم ترین نکته برای نصب سیستم گرمایش در این مرحله توجه به این مورد است که عایق کاری به صورت دقیق انجام شود. عایق دیوارهای اطراف باید بین ۶ الی ۱۰ سانتی متر باشد و باید ابتدا عایق های دیوار را نصب کنید و پس از آن اجازه نصب عایق های کف را دارید که ضخامت آن باید بین در کمترین حالت ممکن ۳ سانتی متر باشد. چگالی تعریف شده آن نیز ۲۵ است. باید تمامی درزها و قسمت ها را نیز بپوشانید.

 

طراحی و ساخت ویلا با استفاده از سیستم گرمایش از کف

بهترین سیستم گرمایشی برای استفاده در ویلاها سیستم گرمایش از کف است. این نوع سیستم گرمایشی به کار رفته در انواع ویلاها قابل استفاده است و سالهاست در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد.

توجه کنید به دلیل اینکه این سیستم گرمای بسیار مطلوبی را برای ویلاها به همراه دارد، استفاده از آن هم مقرون به صرفه و هم بسیار کارآمد است.

این سیستم گرمایشی در شمال ایران نیز به دلیل داشتن آب و هوای سرد و مرطوب خود بسیار مورد استفاده است.

طراحی سیستم گرمایش از کف با آب گرم برای ویلاها

سیستم گرمایشی مورد استفاده در ویلاها بسیار متفاوت و دارای تنوع است. مهمترین دلایل انتخاب سیستم گرمایش از کف به عنوان بهترین انتخاب برای سیستم گرمایشی ویلاها عبارتند :

  • امکان گرمایش یکنواخت در تمام فضای ویلا
  • مقرون به صرفه بودن
  • کاهش هزینه های مصرفی
  • دیر خراب شدن سیستم گرمایشی

با توجه به فاکتورهایی که ذکر کردیم لزوم استفاده از این سیستم  مشخص میشود. این روش کمی هزینه بر است ولی تمامی فاکتورهایی که آن را به بهترین روش برای گرم کردن محیط داخلی ویلا تبدیل کند، را دارا می باشد و در دراز مدت بسیار مقرون به صرفه می باشد.

سیستمی گرمایشی که باید برای ویلاها طراحی و پیاده سازی شود از لوله های ۵ لایه تشکیل می شود. منبع گرم کننده مورد استفاده در ویلا که اخیرا بیشتر از نوع پکیج کاربرد پیدا کرده، باعث گرما بخشیدن به آب می شود و این آب با سیستم بازگشتی در لوله های تعبیه شده در زیر کف پوش ویلا و زیر فوم رول سایلنت و پارکت به گردش درمی آید و باعث گرم شدن کف می شود.

طراحی سیستم با استفاده از برق (الکتریسیته) برای ویلاها

برای طراحی سیستم گرمایشی از کف توسط نیرو برق، نیاز به فرد متخصص و بسیار با تجربه ای است که بتواند تمامی نقشه ویلا را به دقت بررسی کرده و جای صحیح برای قرار گرفتن المنت ها را مشخص کند.

در این روش خطراتی نیز وجود دارد که باید با دقت فراوان بررسی شود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود. گرمای حاصل از این روش نیز مشابه روش گرمایش  توسط لوله های آب گرم است اما نسبت به روش آب گرم سریعتر میتواند فضا را به دمای مطلوب برساند.

هزینه تجهیز ویلا به سیستم گرمایش از کف

هزینه تجهیز ویلا به سیستم گرمایش از کف، به نوع سیستمی که برای گرمایش ویلا انتخاب می کنید و مساحتی که باید تحت پوشش لوله های آبی یا المنت های برقی قرار بگیرد؛ بستگی دارد. هرچند به نظر می رسد هزینه اولیه تجهیز ویلا به سیستم گرمایش از کف بیشتر از سایر سیستم ها مانند رادیاتورها باشد، اما با توجه به صرفه جویی در مصرف انرژی و به حداقل رسیدن هزینه تعمیر و نگهداری، مجهز کردن ویلا به این سیستم کاملا اقتصادی و مقرون به صرفه است.

دیدگاه خود را بنویسید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد الزامی مشخص شده است.